Populära program

Premier radio har ett brett utbud av radioprogram och podcasts som sponsras av den här aktören. Här kan du läsa om våra mest populära program.

Gospelstunden

Oh happy day! Fredrik Jonsered tar i Gospelstunden med läsaren till de svängiga körernas värld, och varvar gospelhistoria och klassiska gospellåtar med nya inspelningar från Sverige och övriga världen. Med jämna mellanrum sänder vi även Gospelstunden special, där lyssnarna kan höra inspelade gospelkonserter.
Ett mycket uppskattat program som sänds varje torsdag, klockan 16:00 i webbspelaren.

Kors och nitar

Kors och nitar är ett program inriktat på den lite hårdare musiken, det vill säga kristen rock. Stefan “Nicken” Bengtsson från Hagsätra guidar oss genom en värld full av distade gitarrer och kärlek till Gud, och här spelas de senaste rockhitsen från USA och Sverige. Metal, soft rock, punk och vanlig kristen rock blandas hejvilt. Det kristna buskapet är den röda tråden. Programmet riktar sig i första hand till en kristen publik, men lyssnarna i alla åldrar är naturligtvis välkomna att ratta in webbspelaren varje fredag, kl 15:00, då programmet sänds.

Psalmer i radio

Ragnar Frisk, pensionerad präst och en sann psalmälskare, leder detta program där psalmerna får stå i fokus. Vi blandar gammalt med lite nyare, sorgset med glatt, svenskt med utländskt. Lyssnare har också möjlighet att ringa in och önska sin favoritpsalm. Sänds lördagskvällar, kl 19:15.

Gudstjänst

Prästen Jan-Erik Stenberg håller gudstjänst från Sanctumkyrkan strax utanför Tranås, varje söndag kl 11:00 och 19:30. Repris tisdagar 17:00. Här samlas vi kring bibelorden, känner gemenskap,oavsett var i världen vi befinner oss, och ber.

Bibliska rummet – samtal om gud

I Bibliska rummet är det de stora frågorna som står i centrum, de vill säga frågorna som handlar om Gud och tron. Allan Ström leder detta program, och möter intressanta gäster med såväl kristen tro som från andra åskådningar, och låter även lyssnarna ringa in för att delta i samtalen. Ingen fråga är för enkel eller för svår, och tillsammans försöker vi ringa in de egentliga budskapen, den bakomliggande meningen och det stora värdet i de religiösa trossatserna, texterna och frågeställningarna.
Sänds varje dag mellan kl 13:00-14:55.

Bibeln för barn

Ett program för våra yngsta lyssnare, om Bibeln, Jesus och lärjungarna. Fokus ligger här på de bibliska berättelserna, men även på andliga och filosofiska frågor om till exempel icke-våld, vad som händer efter döden och människans roll i universum. Programledare är Anita Johansson, förskollärare och aktiv inom Ljusets kyrka. Sändes lördagar kl 18:00.

Inringningstimmen

Här får lyssnarna styra innehållet! Önska en låt, skicka en böneförfrågan, ställ en fråga till prästen och programledaren Kenneth Matson, eller kommentera någon samtida företeelse. Taket är högre än i Notre Dame och telefonlinjerna öppna! Busringare och oseriösa undanbedes. Onsdagar, 10:00-11:00, med repris, nästföljande dag, samma tid.

Kristen meditation

Det senaste seklet har en rad nya religiösa teologier och praktiker svept över Sverige och västvärlden, bland annat från Asien. Något som blivit väldigt populärt, i såväl religiösa som andra sammanhang, är meditation, och i programmet “Kristen meditation” visar friskvårdsterapeuten Marianne Frändén hur meditation kan kombineras med gudstro och kärlek till Jesus. Marianne leder ett meditationspass direkt i radion, och hjälper såväl nybörjare som rutinerade mediterare att slappna av och vara närvarande i nuet utan att tappa kontakten med Gud.
Måndagar, 18:00-19:00.

Bibelläsning

Prästen Kenneth Matson läser valda partier och kapitel ur Bibel 2000. Söndagar, 15:30-16:00.

Min resa till Gud

För vissa kommer Bibelns ord med modersmjölken, för andra är resan till dopet och Jesus lång och krokig. Alla har vi en egen historia att berätta. I ”Min resa till Gud” möter vi troende kristna från olika församlingar och samfund, som alla berättar om sin väg till Jesus och Gud. Tårar, skratt och unika historier varav med inringningar och en och annan låt. Programledare är Allan Ström. Sänds varje fredag, kl 20:00.